marți, 29 noiembrie 2011

Clatite

Aluatul se poate prepara aproximativ la fel, dar cu umpluturi diferite:

clatite cu crema de ciocolata



clatite cu gem


Pofta Mare!

Aperitive rapide

Sa vedem cateva retete cu aperitive ce se pot prepara in mai putin de jumatate de ora:

gogosari umpluti cu branza de vaci - 15 minute


branza frecata cu ceapa si unt - se poate orice fel de branza avem prin frigider - 15 minute




oua umplute - 30 minute


icre de stiuca - 30 minute



Pofta Mare!

joi, 24 noiembrie 2011

Paneuri

Paneurile se pot face atat cu carne, cat si cu peste, branza sau legume. Sa vedem cateva exemple:

Branza Pane intr-o crusta aurie, delicioasa:


Dovlecei pane cu mujdei de usturoi:


Somn pane, de data asta cu malai in loc de faina


Sau o alta idee - peste prajit cu pesmet


Si, nu in ultimul rand, un pane clasic - snitele de pui:

joi, 17 noiembrie 2011

Cum punem graul la incoltit

Graul incoltit este un aliment miraculos... creste vitalitatea, tonifica organismul si ofera un complex de minerale si vitamine care ne ajuta sa ne pastram sanatatea sau sa luptam contra bolilor si infectiilor.
Graul se pune intr-o tava cu putina apa si se tine la cald, in bucatarie 1-2 zile, pana cand apar germenii albi, mici de 1-2 mm.
 In general, se recomanda cure de cate 10 zile - 2 saptamani pe luna, in care se iau cate 2-3 lingurite de grau incoltit dimineata, ca atare sau amestecat cu miere.

marți, 15 noiembrie 2011